Minister Galko skončí, premiérke došla trpezlivosť

22.11.2011 Bratislava

Odporúčame:

Výbor ministrovi Galkovi neuveril, posvieti si na Lipšica

Šéfa TA3 odpočúvali pre podozrenia z trestnej činnosti

Dokumenty naznačujú, že novinárov skutočne odpočúvali

Minister Galko sa bráni útokom, podal žalobu

Smer žiada odvolanie ministra Galka

Analytik: Kauza odpočúvania je výsledkom boja pravice

Kontrarozviedka údajne odpočúvala novinárov
 
BRATISLAVA 22. novembra (WEBNOVINY) - Predsedníčka vlády Iveta Radičová dá v stredu návrh prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi na uvoľnenie ministra obrany Ľubomíra Galka z funkcie. Informovala o tom predsedníčka vlády Iveta Radičová po stretnutí s Galkom.

Zdôraznila, že odpočúvanie novinárov, či už v súlade so zákonom alebo nie, je nezlučiteľné so základnými princípmi demokracie a právneho štátu, na ktorom je postavená jej vláda.

Denníky Nový Čas a Pravda v pondelok priniesli informácie o odpočúvaní viacerých novinárov, ktoré údajne robilo v uplynulých mesiacoch Vojenské obranné spravodajstvo, spadajúce pod ministerstvo obrany. Z prepisov podľa Nového Času vyplýva, že "vojenskí tajní" napichli telefón šéfa televízie TA3 Michala Gučíka, ale aj novinárov denníka Pravda - vedúcu domáceho oddelenia Patríciu Poprockú i redaktorov Petra Kováča a Vandu Vavrovú.

Denník Plus 1 deň a portál topky.sk informovali, že riaditeľovi televízie TA3 Michalovi Gučíkovi sledovalo Vojenské obranné spravodajstvo (VOS) okrem telefonátov aj bankové účty a monitorovalo tiež jeho súkromné stretnutia pre podozrenia z ekonomickej trestnej činnosti jeho firmy Enter AD na rezorte obrany. Minister obrany Ľubomír Galko pre Plus 1 deň povedal, že on dostáva len vyhodnotené spravodajské informácie, nie to, ktoré čísla a osoby sa sledujú.

SPRÁVU AKTUALIZUJEME
 

Vyberte región